My favourite chocolates
Zo af en toe heb ik zin om wat lekkers te maken en dan het liefst chocolaatjes natuurlijk… Dit zijn mijn favoriete!
Ingrediënten
Rauwe chocolade/cacao
- 4 el kokosolie
- 2 el rauwe cacaopoeder
- 2 el ahornsiroop
Voor de ‘caramel’
- 170 gr dadels zonder pit
- 3 el agave siroop
- 2 el biologische pindapasta
- 1/2 tl himalaya zout
- 2 el kokosolie
- 1 1/2 tl vanille extract
Voor de vulling
-
- 200 gr ongezouten pinda’s
Bereiding:
- Doe de dadels, agave siroop, pindapasta, himalaya zout, vanille extract en de kokosolie (ingrediënten voor de caramel) in de blender tot het een gladde massa is geworden
- Vervolgens meng je de kokosolie, rauwe cacao en de ahorn siroop (ingrediënten voor de chocolade) in een kom tot het een mooi glad mengsel is geworden
- Dan doe je een laagje van het chocolade mengels onderop de cups van de siliconen muffinhouder
- Dan een laag van het caramel mengsel (druk aan met je vingers)
- Vervolgens strooi je wat pinda’s eroverheen, zoveel je zelf lekker vindt
- En tot slot het laatste laagje met chocolade zodat de pinda’s bedekt zijn
- Plaats de cups ongeveer 30 minuten in de vriezer en serveer direct of bewaar daarna in de koelkast, de chocolade smelt namelijk bij kamertemperatuur. Snel opeten dus!